Angststoornissen
Beste,
Ik heb een vriend die worsteld met angstaanvallen (kan zich niet begeven in een ruimte waar er veel volk is, kan niet rijden naar een onbekende stemming), heeft constante spierpijnen. Kan de dood van zijn vader niet verwerken (18j geleden). Is reeds naar 3 spychologen geweest in het verleden, niks helpt. Neemt dagelijks een kalmeringspil. Werkt wel veel en is steeds doodmoe (vermoed ik van de dagelijkse sleur van angstaanvallen).
De omgang met zijn zoon loopt ook stroef.
Voor mij als vriendin wordt dit heel zwaar doordat hij nergens naartoe wil.Nooit geen fut heeft en altijd excuus zoekt. heeft ook geen interesse om ergens naartoe te gaan bv BBQ vrienden.
Met zijn huisarts schiedt men echt niet verder, het enige dat hij kan doen is medicatie voorschrijven met als gevolg dat men een ganse apotheek heeft.
Waar kunnen wij hulp vinden die echt helpt, want mijin vriend wil tezamen wonen maar dat zie ik niet zitten.
Alvast van harte bedankt voor de hulp.
Grts
Annuska
1 Antwoord
Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is
Beste Annuska,
het lijkt alsof je vriend inderdaad met een heel aantal dingen worstelt. Klachten zijn altijd het gevolg van je persoonlijke stijl (hoe je met dingen omgaat) en stress/moeilijke gebeurtenissen in je omgeving. Het is belangrijk dat je vriend inzicht krijgt in zijn eigen persoonlijke stijl en de stress die hij uit zijn omgeving of verleden ervaart. Dit kan bij een psycholoog. Je vertelt dat hij in het verleden al naar 3 pscyhologen ging, maar dat betekent niet dat het een 4e keer niet lukt. Het is altijd een moeilijke zoektocht om iemand te vinden waarmee je een klik hebt, én een moment waarop je zelf klaar bent om je leven te veranderen. Dit vraagt veel moed en energie! Blijf hem steunen en laat blijken dat je er bent voor hem. De grootste kans op een geslaagde behandeling is als de cliënt een breed sociaal netwerk heeft om op te steunen. Probeer een gesprek aan te gaan en vertel hem vooral hoe bezorgd je bent.
Het is moeilijk om zo te zien wat hij nodig heeft, maar probeer alle moed bij elkaar te rapen en opnieuw een professional (psycholoog, psychiater) te raadplegen. Deze kan op basis van een gesprek beter inschatten of hij best geholpen is met een wekelijkse (ambulante) therapie, of zelfs mogelijks een opname, en of (andere) medicatie aan de orde is.
Heel veel sterkte!