Terug

Advies

jacques Boone

Mijn nicht is momenteel 30 jaar en woont nog steeds bij haar ouders. Alle relaties nemen voortijdig een einde. Heeft studies ook voortijdig opgegeven en al verschillende jobs doorworsteld zonder lang aan de bak te blijven. Heeft ook deelgenomen aan een groepstherapie. Voor zover ik weet staat ze momenteel nog steeds onder zware medicatie (antidepressiva, slaapmiddelen). Slaapt elke dag tot laat in de namiddag. Werkt nog steeds niet.

De ouders zijn ten einde raad. Mijn vraag is: bestaat er geen mogelijkheid om hen en uiteraard ook hun dochter een methode, strategie of aanpak voor te leggen om uit die zinloze situatie te geraken?


1 Antwoord

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Vooreerst mijn excuses dat ik uw bericht niet vroeger zag.

 

U stelt mij hier een heel moeilijke vraag die ik niet zomaar kan beantwoorden. Vooreerst is het belangrijk om de oorzaak/ reden te kennen van de problematiek. Ook is het belangrijk dat uw  nicht inziet dat er misschien hulp nodig is om uit deze situatie te geraken. Onderkent ze dat er een probleem is, dan is dat al een eerste stap. Verder zou ik haar voorstellen om hulp te zoeken - als ze er klaar voor is-, aangepast aan wie ze is, rekening houdend met de context waarin ze nu leeft. Uw nicht is uiteraard steeds welkom. Er zal met  veel respect en vertrouwen gekeken worden wat er juist aan de hand is.  Met vriendelijke groeten,

Martine Cuvelier