Veronique de Vrieze , eigenheid in verbinding


Wakkebroekstraat 24 9290 Berlare
0495 52 13 02 Klik om te bellen

Over Veronique de Vrieze , eigenheid in verbinding

Wij mensen gaan soms zo ver van onszelf en mekaar afstaan, terwijl we er diep van binnen naar verlangen met onszelf samen te vallen en ons met elkaar verbonden te voelen. In essentie is wat ik doe in therapie mensen terug brengen naar die essentie.
Ik voel me niet in het minst verwant met een rechter,advocaat, bemiddelaar of adviseur ...eerder met een vroedvrouw, die het proces van geboorte van je innerlijke en relationele rijkdom ondersteunt en je voelbaar nabij is en daartoe degelijk werd opgeleid. www.déplek.be

Dit jaar ben ik 13 jaar actief als psychotherapeute. Mijn basisopleiding genoot ik in de Sociale school en ik werkte jaren in het Vormingswerk (trainingen voor diverse groepen, van kansengroepen tot directies). Wat mij typeert is ongetwijfeld mijn analytische geest gecombineerd met immens veel hartsenergie. Verwacht je niet aan een TGV, die een hoge snelheid met je neemt maar ook echt niet aan een boemeltreintje waar je jaren op kan blijven zitten suffen. Uiteraard ben ik geen waarzegster (hoewel absoluut op het spirituele pad actief) en dus heb ik ook geen glazen bol waarin ik kan zien hoelang je traject met mij zal duren. Dat hangt van immens veel dingen af, vandaar. Wat mij opvalt, is dat mensen vaak een tijdje intensief komen (bvb. een aantal maand wekelijks of tweewekelijks), dan een hele tijd op eigen kracht verder gaan, eventueel anderen naar mij verwijzen :) en één of meerdere keren de draad opnieuw voor zeer korte tijd terug oppikken, n.a.v. dat er zich op hun levenspad nieuwe uitdagende situaties voordoen.

Anders dan de psychiater, ben ik van basisopleiding geen arts. Ik stel dan ook geen diagnoses en schrijf geen medicatie voor.

Anders dan de psycholoog, ben ik niet Universitair (theoretisch) geschoold. Ik doe dan ook geen onderzoeken of testen en deel van mijn kennis slechts mondjesmaat. Psycho-educatie zoals dat noemt is niet mijn prioriteit. Dat zorgt ervoor dat mensen me al vaak als feedback gaven ' het lijkt wel aslsof daar waar de psychologe stopte en niets meer voor me kon doen, jij net begint).

Door gewijzigde wetgeving is het zo dat mensen vaak door hun arts eerst naar een eerstelijnspsycholoog worden doorverwezen. Mocht u daar op wachtlijsten stuiten of zich onvoldoende gehoord / begrepen voelen, neem dan zeker contact op, op voorwaarde dat de financiële drempel niet te hoog is. Het is nl. zo dat er in een meer uitgebreide terugbetalingsregeling kan voorzien worden bij de eerstelijnspsycholoog, toch zijn het aantal sessies daar sowieso beperkt in tijd.

Ook bij mezelf is er terugbetaling mogelijk. Hoeveel en hoe lang er gedeeltelijke terugbetaling mogelijk is, verschilt van mutualiteit tot mutualiteit. Een individuele sessie kost, los van de terugbetaling, 60 euro (1u), 80 euro (1,5u of koppel- of gezinssessie).

Overweeg dus zeker ook contact op te nemen, als je eerder al negatieve ervaringen had met therapie/ therapeuten/psychologen of wanneer u nood voelt aan verdere ondersteuning, ontwikkeling, begeleiding nadat de sessies bij de eerstelijnspsycholoog zijn uitgeput.

Uiteraard is er van tevoren geen garantie te bieden dat de klik er bij mij komt. Er is wel de garantie dat, ALS er een klik komt, jouw situatie en manier waarop je omgaat met de dingen, jouw kijk ook in beweging zal komen.

Het is mijn ervaring dat een heel groot percentage mensen, die al eerder frustraties opliepen, zich hier gezien, gehoord, begrepen, geholpen voelen.

Een kennismakend gesprek kan uitsluitsel geven of we met mekaar matchen of niet. Na dat gesprek (dat ik ook aanreken als een therapeutisch gesprek omdat ik merk dat ik al meteen erin duik en dit niet een loutere intake of vragenlijstsessie is), kunnen we allebei concluderen of we al dan niet met elkaar verder scheep gaan.

Neem dus gerust contact op 0495 52 13 02, zodat we alvast die afspraak kunnen vastleggen. Al het andere toont zichzelf als vanzelf. Courage bij het zetten van deze eerste stap. Ik weet het, het is een moeilijke ... De cliënt die er het langste over deed totnogtoe om tot deze stap te komen, had mijn telefoonnummer al ongeveer drie jaar in haar portefeuille steken. :) Een record dat niet bedoeld is om het te verbreken.

een paar jaar geleden volgde ik, samen met Kris, mijn wederhelft en Jolien, één van onze twee pleegdochters (die inmiddels al ruim 18 jaar samen met ons een gezin vormen) een week Vedic Art. Hoewel ik het idee heb reeds zeer breed en verruimd te kijken, werden mijn ogen via deze meer artistieke insteek en het schilderen in stilte nog afgestemder op zien, voorbij wat op het eerste zicht zichtbaar wordt en daar ben ik blij om. Er schuilt in mij een zorger, zeer zeker, ook voor mezelf - een genieter, een levens- en woordkunstenaar, een vrijheidslievende 'adelaar', een gekwetst kind, een verbinder.

Het leven is bedoeld om grootser te ervaren, niet om ergens in een vergeethoekje weggestopt te worden

Foto's

Veronique de Vrieze , eigenheid in verbinding in het kort

Behandelingen

Clientgerichte psychotherapie
Echtscheidingsproblematiek
Integratieve psychotherapie
Relatie- en gezinstherapie
Wandeltherapie

Werkvormen

Familieopstellingen
Geleide fantasie
Gesprekken
Huiswerkopdrachten
Lichaamstaal
Meditatie

Onze locatie

Logo Veronique de Vrieze , eigenheid in verbinding

Veronique de Vrieze , eigenheid in verbinding

Veronique de Vrieze , eigenheid in verbinding


Wakkebroekstraat 24 9290 Berlare
0495 52 13 02 Klik om te bellen