Tim Peeters Extimicy psychotherapeut psycholoog psycholoogleuven


Dorpstraat 266 3060 Bertem
0494499398 Klik om te bellen

Over Tim Peeters Extimicy psychotherapeut psycholoog psycholoogleuven

Psychotherapeut en psycholoog Tim Peeters PC Extimicy

Omdat het niet voor iedereen even gemakkelijk is om de juiste hulp voor uw problemen te vinden, geef ik hier een heel summier overzicht van enkele probleemgebieden die ik behandel. Mocht u nog bijkomende vragen hebben, aarzel dan zeker niet om me te contacteren.

Ik geef zowel individuele, koppel- als groepstherapie aan adolescenten (+14) en volwassenen die geconfronteerd worden met psychische problemen en hieraan via gesprekstherapie onder begeleiding van een psycholoog-psychotherapeut willen werken. We werken via gesprekstherapieën, die zowel kortdurend als langdurend en intensief van aard kunnen zijn. Afhankelijk van de problematiek en de vraag werken we ondersteunend, inzichtgevend of oplossingsgericht. Ik werk zowel op individuele basis, als met koppels, gezinnen en groepen.
Indien nodig, werk ik ook met tolken om het taalprobleem te verhelpen.

Therapie vraagt een zekere vorm van moed, doorzettingsvermogen en investering.
Mijn eigen invalshoek is psychodynamisch (Freudiaans- Lacaniaans). Na enkele kennismakingsgesprekken wordt er gekeken of we puur analytisch werken of dat u eerder gebaat bent bij een ondersteunende therapie. Psychoanalytische psychotherapie is geen directieve therapie. Pasklare antwoorden worden er niet gegeven. De therapeut ondersteunt het spreken van de patiënt door actief te luisteren, vragen te stellen, hypothesen te formuleren en interpretaties af te toetsen. Er wordt een opening gecreëerd om het geheel vanuit een ander perspectief te benaderen. Onderliggende dynamieken en patronen worden duidelijker. Belangrijk hierbij is het respect voor de tijd (uw ritme) en het zijn (geen oordeel). Het particulier verlangen van ieder subject staat hierbij centraal. De psychoanalyse spreekt mij bijzonder aan gezien het grondig rekening houdt met de geschiedenis van het subject en het onbewuste.

Belangrijk om te weten is dat ik vind dat therapie niet alleen beoogt symptomen, te verminderen maar vooral streeft naar het verminderen van de kwetsbaarheid en het vergroten van de psychische kracht via inzicht in zichzelf en in zijn of haar functioneren. De effecten van een goede therapie zijn daarom ook merkbaar op het vlak van sociaal functioneren, levenskwaliteit en de vermindering van vatbaarheid voor herval.

Foto's

Tim Peeters Extimicy psychotherapeut psycholoog psycholoogleuven in het kort

Behandelingen

Clientgerichte psychotherapie
Coaching
Echtscheidingsproblematiek
Groepstherapie
Psychoanalyse
Relatie- en gezinstherapie
Rouwverwerking
Stress en Burnout

Werkvormen

Gesprekken
Huiswerkopdrachten
Rollenspel
Speltherapie
Werken met dromen

Groepen

ASS HSP CVS Psychoanalyse
Partnergroepen voor chronisch zieken
Rouwgroep voor ex-partners
Rouwgroep voor patienten en directe naasten
Rouwgroep voor weduwen en weduwnaars

Onze locatie

Logo Tim Peeters Extimicy psychotherapeut psycholoog psycholoogleuven

Tim Peeters Extimicy psychotherapeut psycholoog psycholoogleuven

Tim Peeters Extimicy psychotherapeut psycholoog psycholoogleuven


Dorpstraat 266 3060 Bertem
0494499398 Klik om te bellen