Tim Peeters


Dorpstraat 266 3060 Bertem
0494499398 Klik om te bellen

Betrouwbare psycholoog therapeut in Leuven Brussel
Meer dan 20 jaar ervaring
Afspraak mogelijk op korte termijn

Over Tim Peeters

Tempierenhof en PC Extimacy  zijn praktijken voor o.a.  psychotherapie  en vasculaire chirurgie met een vestigingsplaats in Dorpstraat 266, 3060 Bertem (Leuven) . www.tempierenhof.be 

Tim Peeters  heeft zich na zijn diploma psychologie aan de KU Leuven gespecialiseerd in psychoanalytische psychotherapie en heeft meer dan twintig jaar professionele ervaring.

Katrien Van Calster is vaatchirurg (KU Leuven en Rijsel), werkzaam in de Europaziekenhuizen (Brussel). Zij zal vanaf  deze zomer  in de praktijk in Bertem consulten houden. Verdere informatie volgt later op www.tempierenhof.be.

Ons aanbod is voorzien voor individuen, partners, gezinnen en kinderen, jongeren en volwassenen, groepen. U kan bij ons terecht voor psychoanalytische psychotherapie, groepstherapie, relaxatietherapie en psycho-educatie.

Voor een verkennend gesprek bij de psycholoog psychotherapeut, kan u ons bereiken op het algemene nummer van de praktijk: +32 494 49 93 98 of via tim.peeters@psycholoogleuven.be

Omdat het niet voor iedereen even gemakkelijk is om de juiste hulp voor uw problemen te vinden, geven we hier een heel summier overzicht van enkele probleemgebieden die we behandelen. Mocht u nog bijkomende vragen hebben, aarzel dan zeker niet om ze me te stellen.

We geven zowel individuele, koppel- als groepstherapie aan adolescenten (+14) en volwassenen die geconfronteerd worden met psychische problemen en hieraan via gesprekstherapie onder begeleiding van een psycholoog-psychotherapeut willen werken. We werken via gesprekstherapieën, die zowel kortdurend als langdurend en intensief van aard kunnen zijn. Afhankelijk van de problematiek en de vraag werken we ondersteunend, inzichtgevend of oplossingsgericht.

Indien nodig, werken we ook met tolken om het taalprobleem te verhelpen. De ze kosten zijn evenwel voor de aanvrager.

Onze invalshoek is hoofdzakelijk psychodynamisch (Freudiaans en Lacaniaans). Na enkele kennismakingsgesprekken wordt er gekeken of we puur analytisch werken of dat u eerder gebaat bent bij een ondersteunende therapie.

Identiteitsvragen
Trauma, PTSS
Oorlogsslachtoffers, terreur, aanslagen
Seksueel misbruik, incest
Psychosomatische klachten
Werkgerelateerde klachten, zoals “burn-out”
Algemeen onwelbevinden
Rouwverwerking
Chronisch vermoeidheidsyndroom en Fibromyalgie
Angst en depressie (paniekaanval, hyperventilatie, OCD, depressieve stoornissen, …)
Vage lichamelijke klachten zoals hoofdpijn, maagpijn en benauwdheid
Dwangmatig handelen of terugkerende gedachten
Problemen in uw relatie/vriendschappen
Psychiatrische problematieken
Autisme en ASS
Levensvragen
Zingevingsvragen
Relaxatietherapie
Psycho-educatie over stoornissen
Slaapcursus
Workshops
Groepscohesie