Stefanie Maddens


Zonnestraat 17 8870 Kachtem
0472 65 88 92 Klik om te bellen

Over Stefanie Maddens

Ik ben Stefanie Maddens (°80), mama van twee prachtige zielen , toegewijde partner en gepassioneerd persoon steeds op zoek naar evenwicht en verbinding zowel in mijn privé-leven als in mijn professioneel leven.

Binnen therapie streef ik er naar om samen met mensen op pad te gaan en te zoeken naar hun eigen unieke manier van in de wereld staan, zoeken naar wat hen in beweging brengt, wat hun passies,  dromen, idealen zijn.   Therapie is een proces in het brengen van evenwicht in het leven, dit in verbinding met de  eigen unieke binnenkant en de wereld rondom.

De praktijk richt zich op alle leeftijden maar richt zich voornamelijk op het behandelen van ingrijpende ervaringen, trauma's en/of eetproblematieken en de daarmee gerelateerde klachten. We brengen in kaart welke situaties, herinneringen, overtuigingen, ... al dan niet vanuit het verleden je dagdagelijks functioneren blijven bepalen. Dit zijn onze wegwijzers in therapie. Binnen therapie gaan we via verschillende methodieken aan de slag om de hindernissen weg te werken zodat je terug vrij en in verbinding met jezelf en de buitenwereld in het leven kunt staan. Welke methodieken gebruikt worden is telkens afgestemd op jouw noden en jouw levensverhaal.

Je kan bij mij ook terecht voor EMDR® Therapie (erkend practitioner). ?EDMR staat voor Eye Movement Desensitization & Reprocessing en wordt gezien als een revolutionaire wetenschappelijk onderbouwde methode die ingezet kan worden om psychische klachten bij de wortel aan te pakken. EMDR werd aanvankelijk voornamelijk gebruikt in de behandeling van ingrijpende gebeurtenissen.  

Door onderzoek zien we dat er ook steeds meer bewijs is dat emotioneel beladen herinneringen en beelden ook een belangrijke rol spelen bij andere klachten zoals chronische pijn, depressie, eetstoornissen, verslavingen en psychose. Om deze reden wordt EMDR bij deze problemen en stoornissen steeds vaker toegepast, meestal als onderdeel van een breder behandelplan.   Binnen de therapie hier in de praktijk wordt EMDR vaak toegepast binnen een ruimer behandelplan en minder als techniek op zich.  EMDR is uniek omdat het niet enkel je gedachten, maar ook je gevoelens en je lichaam betrekt in de oplossing. Diepere heling wordt mogelijk.

Het is, afhankelijk van je hulpvraag en problemen waarvoor je contact opneemt met de praktijk ook mogelijk om de therapie via online videogesprekken te laten doorgaan. 

Foto's

Stefanie Maddens in het kort

Behandelingen

Clientgerichte psychotherapie
E.m.d.r.
Echtscheidingsproblematiek
Hooggevoeligheid
Hoogsensitiviteit
Integratieve psychotherapie
Jongeren en adolescenten
Kinder-en jeugdpsychotherapie
Lichaamsgerichte therapie
Relatie- en gezinstherapie
Rouwverwerking
Stress en Burnout
Traumatherapie
Volwassenen

Werkvormen

E.M.D.R. en re-attach
Geleide fantasie
Gesprekken
Hypnose
Hypnotherapie
Lichaamstaal
Meditatie
Speltherapie
Werken met dromen

Groepen

Bewust Bewegen

Onze locatie

Logo Stefanie Maddens

Stefanie Maddens

Stefanie Maddens


Zonnestraat 17 8870 Kachtem
0472 65 88 92 Klik om te bellen