Rouw- en verliescoach Angelique


Driehoek 13 9700 Oudenaarde
0495908081 Klik om te bellen

Over Rouw- en verliescoach Angelique

Waarom is Angelique Breyne de beste keuze voor jou?

Afscheid nemen is een onderdeel van het leven. Iedereen heeft keerpunten in zijn leven waar afscheid nemen “moet”. Het woord verlies heeft een brede betekenis. Denk maar aan: het verlies van je partner, je (stil geboren) kind, je huisdier, een vriend. Verlies is moeilijk zeker wanneer het over een vroeg en plots overlijden gaat. Maar het kan ook dat je door een terminale ziekte of psychische aandoening al stilletjes en voorbereid van iemand afscheid moet nemen. Bij verlies denken we ook aan een echtscheiding, miskraam, ontslag, een promotie die niet doorgaat, het verlies van een droom, hierbij kunnen er eveneens intense gevoelens voorkomen. Met al deze gevoelens kan je meestal de eerste dagen bij familie en vrienden terecht. Maar na een paar weken gaat hun leven opnieuw verder terwijl jouw leven nooit meer hetzelfde zal worden. Je omgeving heeft vaak moeite met het gespreksonderwerp, of vinden dat het tijd is om verder te gaan of erger nog ze gaan je uiteindelijk mijden. Dit terwijl jij net nood hebt om je verhaal keer op keer opnieuw te doen. Om de naam van je geliefde uit te spreken, om je emotie, woede, angst, en agressie te uiten. Op dit moment is het heilzaam om bij iemand terecht te kunnen. Om je verhaal te mogen vertellen zonder vooroordelen. Iemand die weet dat boosheid, depressie, zelf geen zin meer hebben om verder te leven, heel normale reacties zijn wanneer je door de pijn van rouw moet bijten. Daarom dat ik er bewust voor gekozen heb om mensen tijdens de “rouwarbeid” die soms maanden en jaren kan duren bij te staan. Ik ondersteun je met professionele therapie, een luisterend oor en ademhalingsoefeningen door deze moeilijke periode . Want tijd heelt niet alle wonden! Alleen wat je doet met deze tijd kan de wonden wat verzachten.

Wat kan Angelique Breyne je bieden?

Verlies van dierbare ieder persoon en elk verlies is anders en iedereen verwerkt dit dan ook op zijn eigen manier en tempo. Vaak heb je als mens nood aan steun om dit te doorstaan. Om bevestiging te krijgen dat de emoties die je voelt na weken, maanden, zelfs jaren heel normaal zijn. Veel heeft te maken met het type verlies en hoe dicht je hierbij betrokken bent. Gaat het over een overlijden na een aanslepende ziekte of een plots overlijden bij een tragisch ongeval of schokkend overlijden door zelfdoding? Ik ga samen met u op zoek om hier stap voor stap aan te werken en opnieuw een toekomst op te bouwen. Dit aan de hand van gesprekken en een “rouwboekje” om mee aan de slag te gaan. Verborgen verlies Hoe raar het misschien ook klinkt, je kan ook iemand verliezen die nog in leven is. Denk maar aan een diepe vriendschap die om een of andere reden plots beëindigd wordt. Maar ook en persoon die langzaam van je weggaat door een langdurige ziekte. Of door een psychische aandoening zoals dementie. Hier word je niet alleen geconfronteerd met je eigen idee om stilaan afscheid te moeten nemen van je dierbare, je krijgt ook te maken met het verdriet van je dierbare zelf. Hij/zij gaat ook door een rouwproces omdat deze afscheid moet nemen van zijn/haar gezondheid en uiteindelijk van het leven. Ook in deze situatie is het van belang dat je jouw gevoelens kan uiten en dat je de steun krijgt die je nodig hebt om dit te kunnen dragen. Levensverlies Hier zien we ook vaak dat bejaarden niet de aandacht krijgen die ze verdienen. Hier zijn reacties vaak: ” je mag blij zijn dat je zo lang samen bent geweest” of ” het is een mooie leeftijd om te gaan”. Ook hier is er veel meer nodig, want een jarenlang huwelijk is niet in een paar zinnen te vervatten. Ook verlies van huisdieren vinden we hier terug. Want ook dit verlies kan heel diepgaande gevolgen hebben. Het was jouw vriend, je maatje, hij die op jou stond te wachten toen je thuiskwam. Ook hier krijg je vreemde reacties wanneer er verdriet geuit wordt. En krijg je al vaak de suggestie om een nieuw dier te gaan kopen om je beter te voelen. Al deze types van verlies vragen dan ook de nodige aandacht. En hier kunnen we samen rustig aan werken om terug moed en zin te krijgen in je leven. Andere vormen van verlies Meestal als men denkt aan verlies en rouw denkt iedereen automatisch dat dit gepaard gaat aan een overlijden. Maar dit klopt niet. Bij elk verlies dat pijn doet, komt een rouwproces bij kijken. Denk maar aan: Een echtscheiding, miskraam, verlies van collega’s door reorganisatie, ontslag, burn-out, depressie. Ook dit zijn een voor een verliezen die gepaard gaan met dezelfde emoties van angst, woede, verdriet, en het is dan ook zeker belangrijk om hier uiting aan te kunnen geven.

Wie gingen je voor?

Kinderen voorbereiden en begeleiden bij overlijden en uitvaartrituelen. We leven in een maatschappij waar de dood bij vele gezinnen taboe is. Hier wordt dan ook niet met kinderen over gesproken. In eerste instantie om hen van al het leed en verdriet weg te houden, maar vaak ook omdat volwassenen onwennig zijn als het over dit onderwerp gaat. Wanneer kinderen in hun omgeving geconfronteerd worden met een sterfgeval zijn ze hier vaak niet op voorbereid. En proberen we hen hier dan ook zoveel mogelijk buiten te houden. Kinderen zien het verdriet rondom hen, zien volwassenen huilen en horen verhalen en woorden zoals begrafenis, crematie, dood, kist, die ze helemaal niet kunnen plaatsen. Ze kunnen het enkel begrijpen in hun fantasie die vaak enger is dan de werkelijkheid. Daarom is het heel belangrijk om kinderen persoonlijk en hun eigen niveau aan de hand van hun leeftijd en maturiteit voor te bereiden en te begeleiden op alles wat er te gebeuren staat, dit aan de hand van hun leeftijd en maturiteit voor te bereiden en te begeleiden op alles wat er te gebeuren staat. Van het groeten van de overledene tot de emoties van de volwassenen, de uitvaartdienst, het is heel belangrijk om hierbij stil te staan. Want kinderen kunnen vaak anders en onverschillig reageren op een bepaalde gebeurtenis. Met uitstel van emoties waardoor hun rouwproces vaak veel later start en vaak jaren en jaren kan duren. Neem zelf de tijd om je eigen verdriet te aanvaarden en alle regelingen te treffen die nodig zijn. En laat uw kinderen over aan professionele hulp die hen de juiste aanzet kan geven tot verwerking, uiteraard in volledige samenspraak met de ouders.

Foto's

Rouw- en verliescoach Angelique in het kort

Behandelingen

Aandachttraining
Coaching
Echtscheidingsproblematiek
Groepstherapie
Lichaamsgerichte therapie
Opvoedingsondersteuning
Relatie- en gezinstherapie
Rouwverwerking
Stress en Burnout
Traumatherapie
Video- en online consultaties
Volwassenen

Werkvormen

Creatieve therapie
Gesprekken
Huiswerkopdrachten
Lichaamstaal
Oorkaartherapie
Speltherapie

Groepen

Faalangsttraining
Ouder-kind relaxatie
Rouwgroep voor ex-partners
Rouwgroep voor patienten en directe naasten
Rouwgroep voor weduwen en weduwnaars

Onze locatie

Logo Rouw- en verliescoach Angelique

Rouw- en verliescoach Angelique

Rouw- en verliescoach Angelique


Driehoek 13 9700 Oudenaarde
0495908081 Klik om te bellen