Praktijk voor Psychotherapie Thalpori


Ajuinmarktstraat 19A 9050 Gent (Ledeberg)

Over Praktijk voor Psychotherapie Thalpori

Waarom is Praktijk voor Psychotherapie Thalpori de beste keuze voor jou?

Ik ben geschoold als integratief, humanistisch psychotherapeute. De humanistische stroming, ook wel de cliëntgerichte therapie genoemd, vertrouwt op de eigen groei- en ontwikkelingsmogelijkheden van de mens. Onze psyche is een zelfregulerend systeem dat gezond wil blijven. Dit is echter pas mogelijk als de voorwaarden vervuld zijn, net zoals een plant ook sterft als die te weinig of te veel water krijgt, te weinig of te veel zonlicht. Het integratieve staat voor de verschillende stromingen in de psychotherapie, zoals de cognitieve gedragstherapie en de systeemtherapie. Afhankelijk van de soort problemen, kunnen interventies en technieken uit die éne therapeutische stroming meer geschikt zijn dan technieken uit de andere stromingen.

Meer over Praktijk voor Psychotherapie Thalpori:

Met Thalpori ga ik terug naar één van de oertalen, het Grieks, de taal van de mythes, archetypes, goden en godinnen. 'Thalpori' betekent letterlijk 'warmte, aanmoediging en zorg'. Voor mij staat Thalpori voor het klimaat dat ik wil scheppen tijdens psychotherapie, namelijk een sfeer van veiligheid en vertrouwen, van warmte en empathie, zonder oordelen en vooroordelen, in een klimaat van zorg en zorg dragen voor mijn cliënten. Samen met jou wil ik persoonlijke kwesties onderzoeken en psychische problemen aanpakken. Mijn therapiesessies zijn erop gericht om de voorwaarden te scheppen waaronder psychische klachten verdwijnen of verzachten. Waar mogelijk gaan we ook je eigen vaardigheden verder ontwikkelen en je leren je eigen therapeut te worden, zodat je ook toekomstige obstakels het hoofd kan bieden.

Wat kan Praktijk voor Psychotherapie Thalpori je bieden?

Soms valt het leven ons te zwaar, je wordt meegesleurd in een negatieve spiraal. Er ontwikkelt zich een depressie, een burn-out, angsten steken de kop op, je wordt geconfronteerd met een verlies (van een dierbare, job. Samen gaan we op zoek naar de achterliggende gebeurtenissen, ervaringen, gedachten en patronen die hiertoe geleid hebben. Doorheen de therapie verwerf je een dieper inzicht in de menselijke psyche, in je eigen functioneren en versterken we het vermogen om met de golfslag van het leven om te gaan. Van de pijn en blessures maken we een krachtbron. Het belooft een boeiend proces te worden, confronterend soms, ongemakkelijk misschien, verhelderend zeker, met het oog op het verhogen van je welzijn, veerkracht en levensgeluk. Voor meer informatie, verwijs ik je graag door naar mijn website.

Wie gingen je voor?

In eerste instantie richt ik me op adolescenten en volwassenen. 

Praktijk voor Psychotherapie Thalpori in het kort

Behandelingen

Clientgerichte psychotherapie
Gedrags- en cognitieve therapie
Integratieve psychotherapie
Stress en Burnout

Werkvormen

Act
Geleide fantasie
Gesprekken
Huiswerkopdrachten

Onze locatie

Praktijk voor Psychotherapie Thalpori


Ajuinmarktstraat 19A 9050 Gent (Ledeberg)