Praktijk Lichtpunt counseling kinderen en jongeren


Soezenstraat 1 3960 Bree
0486-528482 Klik om te bellen

Over Praktijk Lichtpunt counseling kinderen en jongeren

Wie is het gezicht achter Praktijk Lichtpunt?

Mijn naam is Patricia Steensels. Ik ben in 1993 afgestudeerd als verpleegkundige, waarna ik een specialisatie tot palliatief verpleegkundige heb gedaan. Tijdens mijn werk als monitor merkte ik dat ik het erg fijn vond om kinderen en jongeren te begeleiden en meer voor deze doelgroep te kunnen betekenen. Na een zoektocht heb ik de opleiding ‘Verlies, rouw en emotionele pijn bij kinderen en jongeren’ gevolgd bij Lut Celie. Hierin vond ik mijn roeping. Vervolgens heb ik een meerjarige opleiding tot Integratief Verliescounselor voor kinderen en jongeren gevolgd. In 2013 behaalde ik mijn diploma in de Bleekweide te Gent. Hierna heb ik nog de opleidingen ‘Kinderpsychologie en kindercoach’ en ‘Kindertekeningen lezen en begrijpen’ gevolgd als aanvulling op mijn kennis.

In 2022 heb ik de opleiding integratief traumatherapeut afgerond bij AIHP De Pinte. Traumatherapie en psychosomatologie is meer verdieping van alle thema's van kleine trauma's en grote Trauma's.

Meer veerkracht ontwikkelen bij kinderen en jongeren met het vriendenprogramma. Gevolgd bij praktijk Mimosa die dit programma heeft ontwikkeld.

Waarvoor kun je bij mij terecht?

Ik help kinderen en jongeren bij persoonlijke problemen, rouw en traumaverwerking. Heftige gebeurtenissen zoals trauma’s en verlieservaringen kunnen immers veel impact hebben op de belevingswereld van kinderen en jongeren. Het is dus belangrijk om tijdens dit proces gehoord te worden en goede begeleiding te krijgen. Voorbeelden van overige problemen waarbij ik kan helpen zijn:

  • Onzekerheden
  • Pesten
  • Het nut van het leven inzien
  • Omgaan met scheidingen of ruzies
  • Eenzaamheid
  • Negatieve gevoelens omzetten in positieve gevoelens
  • Meer zelfvertrouwen
  • Kracht ontwikkelen

Ben je ouder van een kind dat met problemen worstelt? Vraag gerust een intake aan, waarbij het kind zijn of haar verhaal kan doen. Mocht de klik er onverhoopt niet zijn, dan zit je verder nergens aan vast. Ik vind het erg belangrijk dat kinderen en jongeren zich fijn bij mij voelen, zodat zij open kunnen vertellen over hetgeen dat hen bezighoudt.

Waarom kies je voor Praktijk Lichtpunt?

Ben je op zoek naar iemand die écht naar jou en jouw verhaal luistert zonder te oordelen? Neem dan zeker contact met me op, dit kan via de telefoon of via mijn website. Ik wil graag met je aan de slag gaan, zodat je je hopelijk binnenkort weer lekker in je vel voelt. Als je het fijner vindt om jouw situatie via de mail toe te sturen, dan kan dat natuurlijk ook! Ik pas me graag aan jouw voorkeuren aan.

Samen buigen we een negatieve ervaring om in positieve kracht

Praktijk Lichtpunt counseling kinderen en jongeren in het kort

Behandelingen

Coaching
Cognitieve gedragstherapie
Gedrags- en cognitieve therapie
Groepstherapie
Jongeren en adolescenten
Kinder-en jeugdpsychotherapie
Rouwverwerking
Traumatherapie
Verliesverwerking

Werkvormen

Creatieve therapie
Gesprekken
Lichaamstaal
Rollenspel
Speltherapie

Onze locatie

Logo Praktijk Lichtpunt counseling kinderen en jongeren

Praktijk Lichtpunt counseling kinderen en jongeren

Praktijk Lichtpunt counseling kinderen en jongeren


Soezenstraat 1 3960 Bree
0486-528482 Klik om te bellen