Piers Jan klinisch psycholoog


Potaardestraat 41 9140 Temse
0474270723 Klik om te bellen

Over Piers Jan klinisch psycholoog

Ik ben klinisch psycholoog en ik heb twintig jaar werkervaring in de geestelijke gezondheidszorg. In mijn basisopleiding psychodynamische psychotherapie lag het accent vooral op de invloed van vroegere ervaringen en denkpatronen die maken dat mensen vastlopen in het dagelijks leven; in relaties, op het werk, in sociaal contact, in de rol als ouder enz. De nadruk ligt hier vooral op het naar binnen kijken en het ontwikkelen van zelfinzicht. Dit alles in een warme, ondersteunende en veilige therapeutische werkrelatie.

Met de jaren heb ik een geïntegreerde aanpak ontwikkeld met ook aandacht voor het hier en nu en probleemoplossend werken op de meer korte termijn, via elementen uit de gedragstherapie en de gezondheidspsychologie. Ook mensen met een ernstige lichamelijke aandoening ondersteun ik op het vlak van omgaan met het verlies van hun gezondheid en functioneren, alsook de psychische en familiale belasting die dit met zich meebrengt. Dikwijls ontstaat hierbij een vicieuze cirkel tussen pijn, stress, vermoeidheid, neerslachtigheid en slaapproblemen. Door mijn specialisatie in de cognitieve gedragstherapie voor insomnie (slapeloosheid) en de gecombineerde behandeling van de bijkomende klachten, doorbreken we samen deze negatieve spiraal. Het 7 weken programma met slaapdagboek zit in het aanbod inbegrepen.

Doorheen de jaren is mijn werkwijze dus meer holistisch geworden: d.w.z. met aandacht voor de hele mens op alle levensdomeinen, en voor de wisselwerking tussen lichaam en geest. Dit is ook de filosofie van de groepspraktijk PGC De Zaat waar ik in gevestigd ben.

In een eerste kennismakingsgesprek (intake) bekijken we uw levenssituatie en brengen de gebieden waar u vastloopt in kaart. Hierbij is uw persoonlijke visie erg van belang en is er ook aandacht voor uw zelfredzaamheid en kracht. Ik werk dan ook vanuit een herstelgerichte visie. U krijgt ruim de mogelijkheid tot het stellen van vragen. Het resultaat van dit eerste gesprek kan een advies zijn, een voorstel tot behandeling of een gerichte verwijzing naar een collega die meer gespecialiseerd is op het vlak van de problemen die u aanbrengt. Ik zie mijn rol naast die van psychotherapeut, ook als een gids en coach. Ik motiveer en ondersteun u. Samen gaan we op zoek naar handvatten om zelfstandig te leren omgaan met de struikelblokken die je in het leven tegenkomt.

De praktijk is vlot bereikbaar via buslijn 95 en 99 en is op 15 minuten wandelafstand van het station in Temse. De praktijk is met de wagen vlot bereikbaar via de E17, A12 en N16. Er is ruime parkeermogelijkheid rondom de praktijk.

De praktijk is toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Foto's

Piers Jan klinisch psycholoog in het kort

Behandelingen

Coaching
Cognitieve gedragstherapie voor slapeloosheid: 7 wekenprogramma met slaapdagboek.
Gedrags- en cognitieve therapie
Hooggevoeligheid
Hoogsensitiviteit
Loopbaanbegeleiding
Ontwikkelingstrauma, moeilijke jeugd, parentificatie, rouwverwerking, werkproblemen, relatieproblemen, burn-out, depressie, identiteitsproblemen
Oplossingsgerichte psychotherapie
Psycho- educatie, Psychodynamische psychotherapie, gezondheidspsychologie, psycho-oncologie
Psychoanalyse
Rouwverwerking
Stress en Burnout
Traumatherapie
Verliesverwerking
Video- en online consultaties
Volwassenen

Werkvormen

Gesprekken
Gespreksdiagnostiek, Individuele psychtherapie, supervisie en intervisie voor professionelen,
Werken met dromen

Onze locatie

Piers Jan klinisch psycholoog


Potaardestraat 41 9140 Temse
0474270723 Klik om te bellen