Labyrint - Praktijk voor speltherapie en opvoedingsondersteuning


Hondstraat 46 8700 Tielt
0498/240926 Klik om te bellen

Over Labyrint - Praktijk voor speltherapie en opvoedingsondersteuning

Speltherapie is een vorm van psychotherapie, die speciaal ontwikkeld is voor de behandeling van kinderen, die door uiteenlopende redenen zijn vastgelopen in hun sociaal-emotionele ontwikkeling.

Als kinderen niet goed in hun vel zitten of ergens mee worstelen, zullen ze daar meestal niet zo gemakkelijk over praten. Dit is vaak te moeilijk en/of te bedreigend. Wat volwassenen doen door praten en overdenken, doen kinderen door spelen. Wat ze nog niet zo goed onder woorden kunnen brengen, laten ze vaak wél in hun spel zien.

Lastige gevoelens die in de weg blijven zitten, beïnvloeden het welbevinden, het gedrag en de ontwikkeling van het kind. Speltherapie helpt om deze gevoelens 'uit te spelen', ermee aan de slag te gaan en tot emotionele groei te komen.Al spelend worden ervaringen, gevoelens en behoeften geëxploreerd en wordt er geëxperimenteerd met andere of nieuwe vormen van gedrag.

Soms ook brengen kinderen met hun gedrag, pittige uitdagingen met zich mee en zet dit, ongewild, druk op de ouder(s) en het gezin. En dan is het helpend als er iemand van buitenaf even meekijkt en meezoekt. Dan kan geopteerd worden om opvoedingsondersteuning op te starten, waarin samen wordt bekeken wat nodig is om terug op weg te geraken. Er worden tools gezocht om adequaat om te gaan met de uitdagingen die zich voordoen zodat er terug harmonie kan ontstaan.

Foto's

Labyrint - Praktijk voor speltherapie en opvoedingsondersteuning in het kort

Behandelingen

Kinder-en jeugdpsychotherapie

Werkvormen

Gesprekken
Speltherapie

Onze locatie

Logo Labyrint - Praktijk voor speltherapie en opvoedingsondersteuning

Labyrint - Praktijk voor speltherapie en opvoedingsondersteuning

Labyrint - Praktijk voor speltherapie en opvoedingsondersteuning


Hondstraat 46 8700 Tielt
0498/240926 Klik om te bellen