Klinisch psycholoog/cognitief gedragstherapeut Sofie Eggermont


Grasdreef 81 8790 Waregem
0472 80 14 88 Klik om te bellen

Over Klinisch psycholoog/cognitief gedragstherapeut Sofie Eggermont

Waarom is Klinisch psycholoog/cognitief gedragstherapeut Sofie Eggermont de beste keuze voor jou?

Bij de confrontatie met emotionele moeilijkheden kan psychotherapie aangewezen zijn. Samen met de psycholoog wordt op zoek gegaan naar inzicht, overzicht en uitzicht in de ervaren klachten en moeilijkheden. Het verhaal van elke persoon is immers uniek en vraagt dan ook om een individuele aanpak. Er wordt stilgestaan bij de eigen manier van denken, voelen en handelen met de bedoeling die te begrijpen en bij te sturen.


Een therapeutisch proces heeft de bedoeling om zaadjes te doen kiemen door ze te voeden en te verzorgen om zo de groei te stimuleren, maar ook de nodige tijd te geven om op eigen tempo te rijpen…

Wat kan Klinisch psycholoog/cognitief gedragstherapeut Sofie Eggermont je bieden?

Psychotherapeutische begeleiding en behandeling van mensen met klachten en emotionele moeilijkheden regio Waregem. Klachten: overspanning, stress, burn-out, depressie, laag zelfbeeld, perfectionisme, angststoornissen,...

De interventies zijn cognitief-gedragstherapeutisch, schematherapeutisch en ACT-gericht, en worden afgestemd op de individuele noden en behoeften van de persoon zelf.

Therapeutisch verloop

Na de aanmelding wordt een eerste verkennend gesprek ingepland, waarbij de klachten en moeilijkheden, de ruimere context van de persoon en de hulpvraag in kaart gebracht worden.
Daarna worden de ervaren klachten geconcretiseerd en wordt stilgestaan bij de mogelijke oorzakelijke en instandhoudende factoren, het persoonlijk functioneren, patronen en dynamieken waar de persoon in vast zit. Er kan binnen deze explorerende fase gebruik gemaakt worden van screeningsvragenlijsten. Ook de partner of andere belangrijke personen kunnen betrokken worden in de therapie.
Binnen de behandelfase wordt ingewerkt op de klachten en moeilijkheden, waarbij negatieve patronen in de manier van denken, voelen en handelen doorbroken worden.

https://www.psycholoogsofie-eggermont.be/

Foto's

Klinisch psycholoog/cognitief gedragstherapeut Sofie Eggermont in het kort

Behandelingen

Cognitieve gedragstherapie
Gedrags- en cognitieve therapie
Rouwverwerking
Stress en Burnout
Verliesverwerking
Video- en online consultaties
Volwassenen

Werkvormen

Act
Gedragstherapie
Gesprekken

Onze locatie

Logo Klinisch psycholoog/cognitief gedragstherapeut Sofie Eggermont

Klinisch psycholoog/cognitief gedragstherapeut Sofie Eggermont

Klinisch psycholoog/cognitief gedragstherapeut Sofie Eggermont


Grasdreef 81 8790 Waregem
0472 80 14 88 Klik om te bellen