Griet Ponseele (Praktijk Kla-vier)


Kasteelstraat 2 8640 Oostvleteren
0496 19 11 86 Klik om te bellen

Over Griet Ponseele (Praktijk Kla-vier)

Wat bied ik aan als therapeut en coach?

Je bent niet meer tevreden over je huidige leefsituatie en je wil hierin verandering. Gevoelens van onrust, onbehagen, verdriet, angst of boosheid overmeesteren jou. Je wil graag contact maken met je eigen behoeftes, verlangens en drijfveren opdat deze terug kleur, zin en goesting in jouw leven brengen ook al zijn er zaken in je leven waar je weinig tot geen grip op kunt krijgen. Als mens ben je immers steeds verbonden met anderen en je omgeving. Aanvaarding van 'wat is', ruimte scheppen voor pijn en rouw naar aanleiding van scheiding of verlieservaringen, maakt heling en nieuw perspectief mogelijk.

Als therapeut en coach help ik je op weg om 'je eigen ruimte en grond' in te nemen opdat je de levensenergie terug voelt stromen in je lichaam. Dit kan bv. zijn als partner of ouder binnen een gezinscontext maar ook als jongere op zoek naar zelfstandigheid in het maken van keuzes in een complexe en uitdagende wereld.

Klachtenbehandeling
* Gevoelens van onbehagen, lusteloosheid en depressie
* Relatieproblemen of gebrek aan comfort op relationeel gebied
* Problemen op school of op het werk
* Laag zelfbeeld en faalangst
* Spanningen, stress, burn-out en klachten mbt je energiepeil
* Rouwverwerking: omgaan met verlies en verdriet
* Worsteling met zingeving of geloofskwesties
* Existentiële vragen & angsten

Hoe ga ik hierbij te werk?

In de Gestalttherapie gaan we er van uit dat de mens één geheel is: denken, voelen en lichaam staan in voortdurende interactie met elkaar. Vaak zijn we geleerd de vele zaken die op ons afkomen louter met het verstand te benaderen en krijgt de zorg voor onze gevoelens en ons lichaam te weinig aandacht. In de therapiekamer breng ik je van het denken (cognities) naar het zijn en het voelen, bv. via ademhalingsoefeningen of andere procesgerichte therapeutische interventies die je eigen gewaarwordingen en besef doen groeien. Zo ontstaat betekenis in het hier en nu van de therapeutische relatie: je wordt jezelf en je situatie op een nieuwe manier gewaar zonder oordeel of interpretatie.

Als therapeut vind ik er vreugde in 'je eigen grond' te laten voelen en je bij te staan in het versterken van dit proces opdat je je meer verankerd voelt in jezelf en zo meer rust mag ervaren wat er ook gebeurt rondom jou en in de wereld.

Er is aandacht voor jouw huidige beleving en we kijken -in een breder perspectief- hoe jij je gesitueerd weet in je leefomgeving (thuis, op het werk, in je gezin van oorsprong, je vriendenkring,...). Klachten ontstaan vaak wanneer er iets niet meer naar wens verloopt in het contact met anderen en je omgeving.

In de therapiekamer kijken we naar wat er gebeurt tussen ons in de therapeutische relatie, als een afspiegeling van de buitenwereld en als een laboratorium waar geëxperimenteerd kan worden. In de Gestalttherapie gaan we er tevens van uit dat de mens van nature op zoek is naar ontwikkeling en groei en dat hij zich altijd 'op de -voor hem- best mogelijke manier' ontwikkelt in relatie met anderen en zijn omgeving. Als therapeut creëer ik veilige bedding hiervoor en ondersteun ik je in je eigen proces; op jouw tempo. Therapie en coaching beoogt immers je persoonlijk en relationeel comfort en welzijn te vergroten.

Praktisch

Je kan een afspraak maken door me te bellen op 0496 19 11 86. Je kan me ook mailen voor een afspraak: grietponseele@gmail.com.

Tijdens een verkennend(e) gesprek(ken) bekijken we samen je hulpvraag. Na dit gesprek(ken) is het mogelijk van start te gaan met een therapeutisch proces waarbij op regelmatige basis (wekelijks of 2-wekelijks) telkens een sessie wordt ingepland. Duurtijd van de therapie hangt af van het verloop en wordt gaandeweg in overleg bepaald.

Ondernemingsnummer Praktijk: 0848825422
Consultprijs: 50 euro/uur
Sessieduur: 1 uur

Opleidingen: De opleiding Gestalttherapie aan het IVC (Instituut voor Communicatie) te Kortrijk afgerond in 2017. Dit opleidingsinstituut is erkend door de Europese en Nederlands-Vlaamse Beroepsvereniging voor Gestalttherapeuten. Basisopleiding: Licentiaat in de Politieke en Sociale wetenschappen (juli 2001).

Foto's

Griet Ponseele (Praktijk Kla-vier) in het kort

Behandelingen

Clientgerichte psychotherapie
Coaching
Gestalttherapie
Lichaamsgerichte therapie
Loopbaanbegeleiding
Rouwverwerking
Systeemtherapie
Verliesverwerking
Video- en online consultaties
Volwassenen

Werkvormen

Duplomethodiek
Geleide fantasie
Gesprekken
Huiswerkopdrachten
Lichaamstaal
Werken met dromen

Onze locatie

Logo Griet Ponseele (Praktijk Kla-vier)

Griet Ponseele (Praktijk Kla-vier)

Griet Ponseele (Praktijk Kla-vier)


Kasteelstraat 2 8640 Oostvleteren
0496 19 11 86 Klik om te bellen