Eveline Librecht - Dierenkracht


Olieberg 58 8552 Zwevegem
0487 50 58 56 Klik om te bellen

Over Eveline Librecht - Dierenkracht

Merk je dat je kind niet lekker in zijn vel zit?

Je kind is misschien geen prater, maar jij als ouder merkt het toch als hij of zij zich niet goed voelt en niet gelukkig is? Of misschien geeft je kind net zelf aan dat hij ongelukkig is, maar niet goed weet waarom. Of misschien is er iets gebeurd waardoor je kind intens verdrietig, bang of boos is. Of misschien speelt er wel helemaal iets anders dat het geluk van je zoon of dochter in de weg zit.

Als ouder heb je het beste voor met je kind. Je wil dat je zoon of dochter terug gelukkig is en je vraagt je af op welke manier je hem of haar het beste kan helpen. Op deze momenten wil ik er voor jullie zijn. Ik begeleid zowel kinderen als tieners en hun ouders die niet gelukkig zijn, die geconfronteerd worden met rouw & verlies, die hoogsensitief zijn of die intense gevoelens van verdriet, angst of boosheid ervaren.

Voor kinderen en jongeren is het niet altijd vanzelfsprekend om te praten over de dingen die hen bezig houden. Ze voelen veel, maar kunnen er niet altijd woorden aan geven. Daarom vertrek ik binnen mijn begeleidingen vanuit de Animal Assisted Therapy. Dit is een therapievorm waarbij dieren een centrale rol spelen. Door speciaal opgeleide dieren te betrekken in de begeleiding, wordt de sfeer ontspannen en laagdrempelig gehouden. Er wordt heel snel een veilig klimaat gecreëerd waardoor je kind zich snel op zijn gemak voelt en minder stress of spanning ervaart. De dieren geven bovendien troost en helpen om bepaalde angsten te overwinnen. Ze stimuleren de sociale vaardigheden en zijn een boost voor het zelfvertrouwen.

Bijzonder waardevol is mijn therapiehond Nanou. Ze is heel lief, aanhankelijk en is heel sterk in het spiegelen van gedrag. Het spiegelen van gedrag zorgt ervoor dat je kind zowel bewust als onbewust uitgedaagd wordt tot gedragsverandering zonder dat hij heel veel over zijn probleem of moeilijkheden dient te praten. Door de dieren krijgt je kind de kans om zichzelf te leren ontdekken en dat allemaal op zijn eigen tempo. Dankzij de dieren kunnen vooropgestelde doelen sneller bereikt worden en voelt je kind zich opnieuw gelukkig.

Foto's

Eveline Librecht - Dierenkracht in het kort

Behandelingen

Coaching
Contextuele therapie en hulpverlening
Hooggevoeligheid
Hoogsensitiviteit
Integratieve psychotherapie
Kinder-en jeugdpsychotherapie
Oplossingsgerichte psychotherapie
Rouwverwerking
Systeemtherapie
Verliesverwerking

Werkvormen

Creatieve therapie
Gesprekken
Speltherapie
Therapie met assistentie van dieren

Onze locatie

Logo Eveline Librecht - Dierenkracht

Eveline Librecht - Dierenkracht

Eveline Librecht - Dierenkracht


Olieberg 58 8552 Zwevegem
0487 50 58 56 Klik om te bellen