Dirk Marivoet


Destelbergenstraat 51 9040 Sint-Amandsberg
09 228 49 11 Klik om te bellen

Over Dirk Marivoet

Int'l Instituut voor Bodymind Integration (IBI)
Praktijk en Opleidingscentrum voor Lichaamsgerichte Psychotherapie opgericht in 1994.

Na mijn Universitaire opleiding in de Kinesitherapie (promotie in 1982) aan de KULeuven heb ik mij gespecialiseerd in de Psychomotorische Therapie en vervolgens in de Psychotherapie. Tussen 1984 en 1994 was ik staflid aan de psychiatrische centra van de KULeuven. Heden heb ik een zelfstandige praktijk en ben ik gecertificeerd als internationaal trainer en supervisor aan psychotherapie opleidingen.

Vanuit een interesse in de ganse mens, onderzocht ik intensief de lichaamsgerichte, humanistische, existentiële, transpersoonlijke en spirituele richtingen. Ik doceer o.a. lichaamsgeoriënteerde trauma-therapie, psychosomatiek, neurowetenschappen, Postural Integration®, Core Energetica, Reichiaanse therapie, Bio-Energetica, Pelvic-Heart Integration en ontwikkelde na 35 jaar praktijk mijn eigen methode Core Strokes. Ik ben tevens mede-oprichter van de Core Science Foundation, een vereniging ter ondersteuning van wetenschappelijkheid binnen de lichaamsgerichte psychotherapie.

Mijn werk bouwt verder op o.a. de inzichten van drie belangrijke sleutelfiguren uit de somatischepsychotherapie en bodymind integration : Al Pesso, John C. Pierrakos, MD en Jack Painter, Ph.D.

Ook andere pioniers waar ik persoonlijk mee werkte hebben mijn werk beïnvloed: Stanislaf Grof (Holotropic Breathwork), Peter Levine, Myron Sharaf, Charles Kelley, Gerda Boyesen, Stanley Keleman. Spirituele leraren zoals Archie Fire Lame Deer (Lakota), Philip Carr-Gomm (Orde van Barden, Ovaten en Druïden) en Peggy Dylan (vrouwelijke oprichter van de vuurloopbeweging), en vele anderen hebben mij praktijkonderricht gegeven in ‘oude kennis’, sjamanisme, het dieper luisteren naar de stemmen van de aarde…

HET INTERNATIONAAL INSTITUUT VOOR BODYMIND INTEGRATION (IBI)
In 1994 verhuisde ik van Leuven naar Gent en richtte er het IBI op. Het IBI is een vormingscentrum en school voor volwassenen met een divers aanbod aan cursussen, workshops en trainings in bodymind integration, holistisch lichaamswerk en lichaamsgerichte psychotherapie. Ik heb er ook mijn privé praktijk waar je terecht kan voor persoonlijke begeleiding, koppelsessies en groepswerk. Het IBI is seders jaren een institutioneel lid van de European Association for Body Psychotherapy (EABP).

Na 35 jaar ervaring als transdisciplinair klinisch therapeut (psychotherapeut, psychomotorisch therapeut en kinesitherapeut), breng ik al mijn persoonlijke en theoretische inzichten en ervaringen samen in een methode die ik “Core Strokes“ heb genoemd. ‘Core‘ (Kern) verwijst hier naar wat ik ons ’Centrum van Juiste Energie’ (Center of Right Energy) noem en ‘Strokes‘ verwijst naar ‘diepe aanrakingen’ of ‘strelingen’. ‘Energie en bewustzijn’ worden steeds tegelijk uitgenodigd, aangesproken en ontwikkeld. Als benadering is Core Strokes sterk geïnspireerd door Core Energetica van John Pierrakos. We werken met de 5 dimensies van de persoonlijkheid: lichaam, emoties, gedachten (geest), wil en geest. We werken m.a.w. tegelijkertijd met het cognitieve, emotionele en fysieke aspect van de mens in het kader van therapie en existentiële zingeving. We maken gebruik van gerichte vormen van structureel lichaamswerk (geïnspireerd door Rolfing en Posturale Integratie) en kunnen hierbij diep de myofasciae of bindweefsels van het lichaam bevrijden. Dit wordt steeds gecombineerd met mindful ademwerk (gebaseerd op Jack Painter’s Natural Breath Cycle), elementen uit de Pesso therapie, bewegingsexpressie (Dans, Bio-Energetica, etc.), bewustwording door beweging(Feldenkrais, Alexander, etc.), gestalt en rollenspel.

Core Strokes en Bodymind Integration (de verzamelnaam voor alle methoden die ik integreer) is breed toepasbaar voor tal van klachten en problemen (variërend van depressieve gevoelens, angsten, trauma, rauwe, chronische pijn en vermoeidheid, etc.)

Foto's

Dirk Marivoet, psychotherapeut

Behandelingen

Aandachttraining
Clientgerichte psychotherapie
Integratieve psychotherapie
Lichaamsgerichte therapie
Psychoanalyse
Seksuologie
Stress en Burnout
Traumatherapie
Volwassenen

Certificeringen

European Certificate Psychotherapy (ECP)

Onze locatie

Logo Dirk Marivoet

Dirk Marivoet

Dirk Marivoet


Destelbergenstraat 51 9040 Sint-Amandsberg
09 228 49 11 Klik om te bellen