David Teetaert


Reigerstraat 4 8820 Torhout
0498 69 23 64 Klik om te bellen

Over David Teetaert

Ik sta open voor elke vraag of moeilijkheid die u of uw kind ervaren. Iedereen beleeft zijn moeilijkheden op zijn eigen manier en probeert er ook steeds op zijn eigen manier mee om te gaan. Ik vind het dan ook belangrijk om ieder met zijn eigen vraag, moeilijkheden en oplossingen te ontvangen. We gaan samen op zoek naar waar er mogelijkheden liggen en welke oplossing voor u haalbaar is en het best bij u past. Hieronder geef ik kort wat uitleg over de verschillende leeftijdsgroepen waar ik mee werk en wat u kunt verwachten.

(Jong)volwassenen en ouderen: (jong)volwassenen en ouderen worden in hun leven met tal van zaken geconfronteerd: werk, relaties en seksualiteit, gezin/kinderen, vrienden en familie, ziekte, onverwachtse gebeurtenissen, ... Daar kunnen dan ook moeilijkheden opduiken: problemen met seksualiteit of in een partnerrelatie, moeilijkheden in studies, moeilijkheden in de werksituatie, moeilijkheden bij pensioen, angsten, zelfmoordgedachten, eet- of slaapproblemen, alcohol- of medicatie- en drugproblemen, moeilijkheden om zwanger te worden, opvoedingsmoeilijkheden, zelfmoordgedachten, existentiële vragen, ingrijpende gebeurtenissen die u niet loslaten, steeds dezelfde handelingen stellen, heel vaak piekeren, constant met sociale media of computer/smartphone bezig, … Via gesprek gaan we na hoe er voor u een oplossing kan gezocht worden die u de kans geeft om op uw geheel eigen manier om te gaan met de moeilijkheden die u ervaart.


Adolescenten: de adolescentie is een ingrijpende periode. Het is een fase waarin de jongere meer en meer los komt van zijn ouders en zich een eigen identiteit probeert te vormen, vaak ook via het behoren tot een bepaalde groep van leeftijdsgenoten. De jongere vraagt zich af wie hij is en wat zijn toekomst zal inhouden. Daarnaast wordt de jongere ook geconfronteerd met veranderingen in zijn lichaam. Deze omslag brengt zeer veel met zich mee en heeft dan ook een grote emotionele impact. Verder treedt seksualiteit op de voorgrond en spelen de identiteit als man/vrouw, de seksuele geaardheid en de seksuele verhoudingen en relaties een grote rol. Een adolescent wordt geconfronteerd met heel veel vragen waar hij zijn eigen antwoorden op moet formuleren. Er zijn dan ook tal van zaken die moeilijk kunnen lopen: agressie, alcohol- en drugproblematiek, moeilijkheden met sociale contacten, moeilijkheden met seksualiteit en relaties, wetten overtreden, conflicten met ouders, constant met computer/smartphone bezig, problemen op school, concentratieproblemen, faalangst, zelfmoordgedachten, zichzelf pijnigen, eet- en slaapproblemen, druk gedrag, zich ongewenst voelen, lusteloosheid, … Via gesprek gaan we na welke oplossingen de adolescent kan construeren rond de moeilijkheden die hij ervaart. Ook in het werk met adolescenten worden de ouders betrokken.


Ervaring:
• Sinds 2007 ervaring in het werk met kinderen (van 0 tot 18 jaar) en hun ouders (of context zoals pleeggezin, adoptieouders, grootouders, …) in diverse settings (onder andere bijzondere jeugdzorg en ambulante geestelijke gezondheidszorg).
• Sinds 2006 ervaring in het werk met volwassenen in diverse settings (onder andere psychiatrie en ambulante geestelijke gezondheidszorg).
• Sinds 2014 gestart met privépraktijk voor minderjarigen en volwassenen.


Permanente psychotherapeutische vorming:
• Sinds september 2006 permanente vorming bij de Kring voor psychoanalyse van de NLS (lid sinds 2008).
• Sinds 2015 permanente vorming bij PPaK (programma psychoanalytische kliniek).
• Sinds 2006 permanente vorming via het volgen van voordrachten, studiedagen, congressen, infoavonden, … zowel nationaal als internationaal.

2016-2020 psychotherapie-opleiding psychoanalyse aan Universiteit Gent
Op afspraak (0498/ 69 23 64 of davidteetaert@yahoo.com)

David Teetaert in het kort

Behandelingen

Hooggevoeligheid
Hoogsensitiviteit
Psychoanalyse
Rouwverwerking
Stress en Burnout
Verliesverwerking
Volwassenen

Werkvormen

Gesprekken
Werken met dromen

Onze locatie

David Teetaert


Reigerstraat 4 8820 Torhout
0498 69 23 64 Klik om te bellen