Creatief in verbinding
Over Creatief in verbinding
Waarom is Creatief in verbinding de beste keuze voor jou?
Ik ben Jessica, creatief (beeldende) therapeut, leerkracht en ervaringsdeskundige in hoogsensitiviteit en fibromyalgie. Tijdens mijn leven kruisten verschillende themas zoals de echtscheiding van mijn ouders, gezondheidsproblemen en trauma mijn pad. Mijn eigen ervaringen en persoonlijke groei brachten me op het pad van de therapeutische hulpverlener. Geleidelijk aan ontstond de droom om een eigen praktijk te kunnen uitbouwen, om anderen een weg te kunnen bieden om (weer) verbinding te maken met zichzelf door middel van beeldende therapie, dierentherapie, mindfullness en het contact met de natuur.
Meer over Creatief in verbinding:
Bij Creatief in verbinding kunnen kinderen, jongeren en volwassenen terecht die op een bepaalde manier zijn vastgelopen in het leven en daar graag verandering in willen brengen. Clinten worden ondersteund in hun proces maar hebben zelf nog voldoende draagkracht om zich te engageren in hun therapeutisch proces. Er wordt niet vertrokken vanuit een vast denkkader maar er wordt steeds vertrokken vanuit het unieke van elke persoon. Jouw vragen, noden, wensen worden beluisterd en samen gaan we op zoek naar een aanbod op maat. Er wordt gewerkt vanuit een holistische visie. Ik geloof dat klachten nooit op zichzelf bestaan, maar dat psychische, emotionele, lichamelijke en sociale klachten met elkaar verbonden zijn. De geest en het lichaam zijn niet van elkaar te scheiden. Kortom, het lichaam, emoties en gedachten werken met elkaar samen. Via beeldende therapie kunnen we het denken, voelen en handelen weer in balans brengen. Bij Creatief in verbinding ligt het accent op non-verbale therapie. Via beeldende therapie kunnen gevoelens en gedachten tot uitdrukking worden gebracht. Door ervaringen op te doen in het beeldend medium kan er weer verbinding worden gemaakt met jezelf. Daarnaast kunnen we via mindfulness bewust aandacht geven aan het hier en nu. We maken verbinding met het lichaam, gevoelens en gedachten. Ook de natuur kan je uitnodigen tot verbinding met jezelf. Die geeft namelijk rust en creert ruimte. De natuur als therapeutische ruimte kan dus een optie zijn. Samen bespreken we de mogelijkheden en voorkeuren.
Wat kan Creatief in verbinding je bieden?
Bij mijn praktijk Creatief in verbinding kunnen kinderen vanaf 4 jaar, jongeren en volwassenen terecht die op een bepaalde manier zijn vastgelopen in het leven en daar graag verandering in willen brengen.Er wordt voornamelijk vertrokken vanuit het beeldend medium. Via beeldende therapie kunnen gevoelens en gedachten tot uitdrukking worden gebracht. Door ervaringen op te doen in het beeldend medium kan er weer verbinding worden gemaakt met jezelf, je gevoel en je lichaam. Daarnaast is er de mogelijkheid om beeldende therapie te combineren met mindfulness. Via mindfulness kunnen we bewust aandacht geven aan het hier en nu. Op deze manier maken we ook verbinding met het lichaam, gevoelens en gedachten. Bij kinderen kan er naast het beeldend medium ook het spel als medium worden ingezet. Spel is de taal van het kind. Het is voor hen een natuurlijke manier om hun gevoelens te uiten. Via het spel kunnen we contact maken met de beleving van het kind, ook als ze dit zelf nog moeilijk onder woorden kunnen brengen. Mogelijke werkvormen zijn verhalen, fantasiematerialen, poppenspel, beeldende materiale. Naast de individuele therapien worden er ook therapeutische workshops voor kinderen en volwassenen georganiseerd!
Wie gingen je voor?
Zowel kinderen vanaf vier jaar, jongeren en volwassenen kunnen bij mij terecht voor beeldende therapie. Iedereen kan op een bepaalde manier vastlopen in het leven. Samen gaan we op zoek naar mogelijkheden en oplossingen en vertrekken we vanuit het unieke van elke persoon. Er worden geen standaardoplossingen aangereikt. In mijn praktijk kan je onder meer terecht voor themas rond: Rouw en verlies Echtscheiding Ziekte / fibromyalgie/ CVS Hoogsensitiviteit en hooggevoeligheid Burn-out en depressie Traumaverwerking ADHD, autisme Selectief mutisme Zelfbeeld en identiteit ?